Kiegészítő programok a Filmhét negyedik napján

Március 2-án, csütörtökön17.15-kor közös éneklésre hívjuk a Filmhét látogatóit. Ünnepeljük meg az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmet! Énekeljünk együtt a Deák Kristőf filmjében szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusával. utána a nyertes film megtekinthető a Cinema City Aréna mozi 8-as termében.

A Filmhét negyedik napján 16.15-kor vetítik a Szürke senkik című tévéfilmet, mely egy első világháborús történet egy magyar- osztrák-román felderítőcsapatról, amely veszélyes küldetésben, ellenséges vonalak mögött kísérel meg felderíteni egy olasz harcállást. A vetítés után, 17.15-kor a közönség találkozhat a film alkotóival (Kovács István (rendező), Dévényi Zoltán (operatőr), Duszka Péter (vágó), Köbli Norbert (forgatókönyvíró), Kovács S. József (színész) és Björn Freiberg (színész).

16.15-kor vetítik Az Égig érő Fa: A küszöb című animációt. Utána 17.45-18.15 a közönség beszélgethet a rendezőkkel, Nagy Mártonnal, Kovács Mártonnal és Hermán Árpáddal.

Versenyprogramon kívül fut Kovács István az Asszonyok lázadása című dokumentumfilmje, mely a délszláv háború kegyetlenségét ábrázolja.  A vetítés 18 órakor kezdődik, utána 19:15–19:45 beszélgetés a film alkotóival. A rendező mellett jelen lesz Dévényi Zoltán, operatőr valamint Mezei Áron és Tokár Dániel vágók.

A Filmarchívum által restaurált, digitalizált filmek közül 18:30-kor Sándor Pál Szerencsés Dániel című filmje pereg majd.