Kocsis-Intim megvilágításban

Játékidő: 50 perc
Szinopszis

Nemzeti kultúránk kiemelkedő személyisége – előadóművészként, komponistaként és a bartóki életmű leghivatottabb gondozójaként –Kocsis Zoltán. Tervezett háromrészes filmünkben az ő életútját, és ennek fényében emberi, alkotói ars poetica-át szeretnénk bemutatni a lehető legszemélyesebb, emberi portrésorozatban.
A tervezett Kocsis portré részei:
- A Nagymező utcától a világhírig.
- A magyar kultúra kiemelkedő „nagykövete”.
- A Bartók-i hagyaték leghívebb gondozója
A sorozat tagolása – a művésszel egyeztetett elvek alapján – alkalmas arra, hogy nyomon követhessük hihetetlenül gazdag alkotó munkásságát. Filmünk során a beszélgetések, illetve a személyes vallomások mellett betekintést kívánunk nyújtani Kocsis karmesteri munkásságába, és archív filmbejátszásokkal zongoraművészi pályafutásának néhány pillanatába is.
Ez szervesen kapcsolódik további, játékfilm-készítési tervünkhöz – ennek témája Bartók Béla utolsó éveinek feldolgozása –, amelynek ugyancsak kreatív résztvevője, zenei-szakmai vezetője Kocsis Zoltán.
E filmterv alapos és érzékeny előkészítésében, illetve a film megvalósításában alkotó partnereim Szőcs Géza (forgatókönyvi konzultáns, dramaturg) és Kocsis Zoltán (zenei és művészeti konzultáns) lesznek.
A munka során az is világossá vált számunkra, hogy a játékfilm elkezdése előtt halaszthatatlanul fontos a Kocsis-portré elkészítése, melyben Kocsis Zoltán pályáját végig kísérve juthatunk el a bartóki életmű legavatottabb értőjének és gondozójának bemutatásáig.

Mikor játsszák?

2017-02-27 17:30 - Terem 7

Online jegyvásárlás

2017-02-28 18:30 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2017-03-04 19:45 - Terem 6

Online jegyvásárlás

Rendező
Surányi András
Producer
Dr. Nagy Endre
Forgatókönyv
Surányi András
Operatőr
Somlai Dávid
Vágó
Ádám Sebestyén
Zeneszerző
Kocsis Zoltán
Stáb
Szőcs Géza, György Lea, Barathy Boglárka

Képek letöltése: