Soul Exodus

Játékidő: 93 perc
Szinopszis

Az egészestés, zenés dokumentumfilm középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A dokumentumfilmben az amerikai születésű zenészek – Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment – a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat.
A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.

A Soul Exodus összetett, zenés roadmovie, lelki utazás önmagunkba, önmagunkért. Fő célja az identitás keresése és megfogalmazása, amely ma – egyéni és társadalmi szinten is – különösen aktuális, húsbavágóan érinti és foglalkoztatja az egész világot. "Az volt a célom, hogy a film jókedvűen, nyíltan, tabuk nélkül, természetesen beszéljen a zsidóságról, az identitásról, a világról. Úgy, ahogy mindenről kéne beszélnünk, ha nem félnénk, ha elég bátrak és szabadok lennénk, ha valóban tisztában lennénk az identitásunkkal." – mondja Bereczki Csaba.

Mikor játsszák?

2017-02-27 20:00 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2017-03-03 19:30 - Terem 7

Online jegyvásárlás

Rendező
Bereczki Csaba
Producer
Sándor Pál,Angelusz Iván,Reich Péter
Forgatókönyv
Bereczki Csaba
Operatőr
Nemes Tibor HSC
Vágó
Lemhényi Réka HSE
Hangmérnök
Jean Luc Audy, Zányi Tamás
Zeneszerző
The Brothers Nazaroff

Képek letöltése: